MediaWatch

Amerikansk storbank afskediger net-folk

Beslutningen om om de forestående afskedigelser er ensbetydende med, at J.P. Morgan må sige farvel til 150 medarbejdere i selskabet Morgan Online. De afskedigede var alle ansat i Morgan Online's salgs- og marketingafdeling, som har til formål at hverve nye kunder til selskabets internet bank. Med afskedigelserne er der foretaget en betydelig nedtoning af bankens satsning på Internettet, skriver digitoday.no.

Som baggrund for afskedigelserne har J.P. Morgan henvist til, at der er tale om strategiændringer som følge af, at J.P. Morgan er fusioneret med den endnu større amerikanske bank, Chase Manhattan. Med fusionen er det ifølge J.P. Morgan ikke længere Morgan Online's primære målsætning, at skaffe flere kunder, men at bevare de kunder, som online banken har, herunder både kunder fra J.P. Morgan og Chase.

Morgan Online har siden opstarten i marts 2000 anvendt adskillige hundrede millioner dollar på opbygningen af online banken, men indtil videre har selskabet ikke villet oplyse, hvor mange nye kunder online banken har fremskaffet.

Tilbage i Morgan Online er nu cirka 150 medarbejdere, som hovedsagelig arbejder med teknologi og produktudvikling.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs