MediaWatch

Billigere kabel-TV på vej

Planerne om en mere effektiv kabel-TV afstemning stammer fra et udkast til nye regler på området, som Birte Weiss har sendt til Folketingets forskningspolitiske ordførere, som skal mødes på onsdag. Reglerne er udarbejdet på baggrund af de dårlige erfaringer, der har været i forbindelse med de seneste to afstemninger, og har til hensigt at bedre og billigere forhold for de cirka 800.000 husstande, som skal stemme. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge forslaget vil Birte Weiss stramme op på især tre ting: Der skal skabes et bedre informationsgrundlag for brugerne vedrørende de TV- og radiostationerne, de kan stemme på. Afstemningen skal være bindende og ikke vejledende, hvilket gør det umuligt at ændre i programpakken efterfølgende. Og der skal være mulighed for at vælge mellem flere programpakker end i dag.

Birte Weiss påpeger, at der indtil videre kun er tale om et forslag, som nu dels skal drøftes i Folketinget og dels skal sendes til høring hos alle relevante interessenter i branchen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs