MediaWatch

Telia's 3G drømme reddet

Telia's 3G drømme bliver alligevel til noget. Det synes at være resultatet af en principaftale indgået mellem Netcom's teleoperatør, Tele2, og Telia Mobile. Planen er, at de to selskaber skal skabe et fælles selskab, der skal bygge samt drive 3G telefoni samt netværk, skriver Dagens Industri.

Tele2, der således sikrede sig en af de udbudte 3G licenser i forbindelse med den svenske auktion, vil ifølge aftalen dele sin erhvervede licens ligelidt med Telia.

Telia, der efter den katastrofale forbigåelse ved den svenske auktion har været presset til at finde en samarbejdspartner, har samtidig med at forhandlingerne med Netcom har fundet sted, indklaget det svenske Post- och Telestyrelsen PTS' beslutning om ikke at belønne seskabet med en af de eftertragtede licenser.

På forhånd var det forventet, at det ville blive konsortiet HI3G, med Wallenbergsfamiliens Investor som deltager, der ville løbe af med et eventuelt samarbejde med Telia.

Den endelige aftale der skal godkendes af de svenske konkurrencemyndigheder samt Post- och Telestyrelsen, kommer ikke til at koste Telia andet end selve udgifterne til opbygningen af de nye netværk.

De to selskaber afholder et fælles pressemøde klokken 11.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs