MediaWatch

Norsk mediegigant undervejs

De norske, TV-kanaler NRK og TV 2, er i fælleskab med den norske teleoperatør, Telenor, i fuld gang med at forhandle om skabelsen af et nyt medieselskab, skriver Dagens Næringsliv.

Planen er, at et statsligt selskab (NRK), et halvstatsligt med betydelige ejerinteresser og forbindelse til regeringspartiet (TV 2) samt et privat selskab, der lever på monopolprivilegier fra staten (Telenor), skal sikre sig kontrollen med det digitale marked i Norge.

Det nye selskab vil komme til at indeholde en del interessante enheder. Således foreligger muligheden for, at samle NRK's Futurum, der sidder på indtil flere digitale radiokanaler med den norske afdeling af Canal Digital og TV 2's programproduktion. Telenor kan i givet fald bidrage med lokal-TV-kanalen Metropol, A-Pressen samt portaltjenesten SOL og Cee.tv.

Ingen af de tre selskaber har ønsket at bekræfte planerne, men NRK's afgående TV-chef Einar Förde siger, at NRK siden 1. januar 2000 har haft lov til at drive kommerciel virksomhed, bare denne adskilles fra basisvirksomheden.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs