Forrester: Mobilsektor får det svært

MediaWatch

Ifølge det anerkendte analysebureau, Forrester Research, vil de traditionelle indtægter på Europa's mobiltelefon marked være reduceret med en tredjedel i 2005. I 2007 vil driftsoverskuddet være forsvundet og i årene fra 2007 til 2013 vil selskaberne opleve deciderede driftstab, således rapporten.

Forrester's hovedargument er, at de stigende indtægter der følger med den hastigt voksende brug af blandt andet det mobile internet, ikke vil være stort nok til dække det forventede indtægtstab, der vil finde sted på stemmerelateret telefonbrug. Sammenholdt med diverse beskedservices har dette område indtil nu været en stabil indtægtskilde for mobilselskaberne.

Sidste års europæiske UMTS-auktioner samt bekymringen for hvordan der bliver råd til endnu flere udgifter forbundet med etableringen af selve netværkene, fik i 2000 investorerne til at sælge fra med store kursfald i hele telesektoren til følge.

Lars Godell, teleanalytiker hos Forrester Research, er overbevist om, at den stigende priskonkurrence vil presse de svageste udbydere af banen. Dette vil efterlade maksimalt fem udbydere i 2008. Kun de største og bedst konsoliderede vil således kunne overleve. Godell nævner i den forbindelse tyske T-Mobil, britiske Vodafone og BT Cellnet samt France Telecom/Orange som fire af de sikre vindere.

Forrester konkluderer endvidere, at det europæiske mobilmarked vil nå sit mætningspunkt ved en penetration på 76 procents. Dette forventes opnået i 2005.

I dag ejer godt halvdelen af Europa's voksne en mobiltelefon.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også