MediaWatch

Stor satsning på e-bøger

Barnes & Noble har således netop offentliggjort, at virksomheden har etableret en ny division ved navn Barnes & Noble Digital, som alene skal producere og sælge e-bøger. Med det nye initiativ tager Barnes & Noble et stort skridt ind i den digitale bogverden, hvor udbredelsen af e-bøger af flere analysevirksomheder spås en kraftig vækst inden for de kommende år, skriver New York Times.

Etableringen af den nye digitale division betragtes af flere analytikere som Barnes & Noble's hidtil mest ambitiøse kommercielle tiltag. Blandt andet vurderes det nye initiativ at ville skabe stor konkurrence i forhold til de traditionelle forlag i USA, hvoraf mange er begyndt at arbejde med salg af e-bøger. For eksempel vil Barnes & Noble kun tage mellem seks og otte dollar for en lang række af deres e-bøger, hvilket er et langt lavere prisniveau, end man hidtil har set for e-bøger fra de traditionelle forlag.

-Initiativet er et slag i ansigtet på de traditionelle forlag, som alle bør være bekymret. Der er ingen tvivl om, at Barnes & Noble satser på at blive stor spiller på markedet for e-bøger, hvis da ikke den største, lyder det blandt andet fra det amerikanske nyhedsbrev Subtext.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs