MediaWatch

Berlingske opretter nyhedsbureau

Som led i at opdyrke nye forretningsområder vil Berlingske nu oprette et nyt videresalgsbureau, som får til opgave at sælge artikler fra Berlingske Tidende til en bred kreds af forskellige købere variende fra andre danske aviser til internet-tjenester og fagpresse-magasiner. Også nordiske aviser og blade ligger inden for den potentielle målgruppe. Det skriver Berlingske Tidende.

Det nye videresalgsbureau får redaktør Søren Østergaard Sørensen fra Berlingske Tidendes chefredaktion som leder og påbegynder sin virksomhed i marts måned. Allerede nu har Berlingske dog etableret et samarbejde med Århus Stiftstidende, hvilket betyder, at udvalgte artikler fra Berlingske Tidende fra mandag den 8. januar vil kunne læses i Århus Stiftstidende.

Koncerndirektør for Berlingske, Joachim Malling, udtaler, at der ligger store forventninger bag det nye initiativ. Han henviser til, at Berlingske som mediehus har til opgave at opdyrke nye forretningsmuligheder, og at videresalgsbureauet kommer til at spille en vigtig rolle i denne sammenhæng.

Hos Århus Stiftstidende er redaktionschef Bjarne Fristed glad for den nye ordning, fordi den indebærer, at avisen kan supplere de lokale nyheder med især specialstof fra Berlingske Tidendes specialsektioner.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs