MediaWatch

Nye regler om kabel-TV afstemning

IT- og forskningsminister Birte Weiss har for nylig meddelt, at hun vil forsøge at finde politisk flertal for at ændre kabel TV afstemningsreglerne. I ministeriet oplyses det overfor Politiken, at ministerens udspil formentlig vil indeholde krav om mere detaljerede beskrivelser af indholdet på de kanaler, kunderne skal stemme om.

Tele Danmarks Kabelnet har udelukket radiokanalen Nyhedskanalen, der er en radiokanal med en elektronisk stemme, der oplæser nyhedstelegrammer. Nyhedskanalen blev valgt ind på en niendeplads ved brugerafstemning i 1999, men har endnu ikke sendt.

Ifølge Tele Danmark lever Nyhedskanalen ikke op til løfterne. Baron Otto Reedtz-Thott, der står bag kanalen, overvejer at trække Tele Danmark i retten.

Ifølge Otto Reedtz-Thott var Nyhedskanalen klar til at sende i kabelnettet 15. januar, men for nylig fik han et brev fra Tele Danmark, der oplyste, at aftalen er aflyst. I brevet henviser Tele Danmark blandt andet til, at der ikke er levende studieværter på Nyhedskanalen.

De to parter mødes i næste uge for muligvis at finde et kompromis, oplyser Otto Reedtz-Thott til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs