MediaWatch

eToys lukker i Europa

Ifølge amerikanske eToys er det svære markedsvilkår i Europa og et resultat i tredje kvartal i USA, som ikke har levet op til forventningerne, som gør, at selskabet må lukke i Europa, skriver Associated Press.

Det betyder, at de 74 ansatte vil blive afskediget, når lukningen effektueres den 19. januar. EToys europæiske marketingdirektør James Bidwell udtaler, at det er skuffende for eToys at skulle lukke, der ellers har gjort fremskridt på alle områder. EToys har haft en ekstrem høj vækst i Europa, oplyser Bidwell, og alene de sidste tre måneder op til julen 2000 blev omsætningen fordoblet i forhold til samme periode året før.

Dermed slutter eToys sig til den række af fejlslagne europæiske Internet selskaber, der har måttet sande, at markedsforholdene er mere favorable for den etablerede detailhandel end den er for nystartere. I forrige uge var det online shoppen Letsbuyit, der også måtte tage konsekvensen heraf og gå i betalingsstansning.

EToys åbnede i Europa i oktober måned 1999 og omsatte allerede de første seks måneder for 2,5 millioner euro. I foråret 2000 offentliggjorde selskabet, at man ville forsøge at skaffe kapital udenfor moderselskabet og ekspandere udenfor Storbritannien, men ifølge James Bidwell var forretningsklimaet ikke hertil.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs