MediaWatch

Sony/Fujitsu overvejer netsamarbejde

Nihon Keizai Shimbum oplyser at samtalerne angiveligt dreje sig om et opkøb af Japans førende internetudbyder, Nifty, som ejes af Fujitsu. Ingen af selskaberne ønsker dog at kommentere indholdet af samtalerne, men fastholder, at man endnu ikke er nået til en konkret afgørelse, skriver CNET.

En eventuel handel kan sikre Sonys målsætning om at blive Japans førende internetudbyder, mens Fujitsu for sin del kan forbedre den økonomiske situation. Fujitsu forventer et nettotab på 2,3 milliarder dollar i regnskabsåret, der løber frem til marts 2002.

Sony har i takt med at antallet af bredbåndskunder er steget øget engagementet på højhastighedsområdet. Selskabet har derfor i december indgået alliancer med internetudbydere som Yahoo Japan, Nippon Telegraph and Telephone samt Softbank.

Målsætningen er at sikre nye bredbånds netværkservices til PlayStation2 kunderne.

Selskabet satser også på at kunne benytte partnernes netværk til fremover at levere et bred udbud af digitalt indhold, herunder spil software, video og musik samt finansielle produkter. Altsammen via Internettet.

Et eventuelt opkøb af Nifty vil angiveligt komme til at koste Sony i omegnen af 762 millioner dollar.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs