MediaWatch

Sony/Fujitsu overvejer netsamarbejde

Nihon Keizai Shimbum oplyser at samtalerne angiveligt dreje sig om et opkøb af Japans førende internetudbyder, Nifty, som ejes af Fujitsu. Ingen af selskaberne ønsker dog at kommentere indholdet af samtalerne, men fastholder, at man endnu ikke er nået til en konkret afgørelse, skriver CNET.

En eventuel handel kan sikre Sonys målsætning om at blive Japans førende internetudbyder, mens Fujitsu for sin del kan forbedre den økonomiske situation. Fujitsu forventer et nettotab på 2,3 milliarder dollar i regnskabsåret, der løber frem til marts 2002.

Sony har i takt med at antallet af bredbåndskunder er steget øget engagementet på højhastighedsområdet. Selskabet har derfor i december indgået alliancer med internetudbydere som Yahoo Japan, Nippon Telegraph and Telephone samt Softbank.

Målsætningen er at sikre nye bredbånds netværkservices til PlayStation2 kunderne.

Selskabet satser også på at kunne benytte partnernes netværk til fremover at levere et bred udbud af digitalt indhold, herunder spil software, video og musik samt finansielle produkter. Altsammen via Internettet.

Et eventuelt opkøb af Nifty vil angiveligt komme til at koste Sony i omegnen af 762 millioner dollar.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs