MediaWatch

IT-milliarder fra regeringen

Milliarderne til IT- og vidensamfundet skal gives som led i regeringens samlede investeringsplan for det danske samfund. Planen har et budget på 100 milliarder kroner, som skal dække en række forskellige investeringer i løbet af de næste 10 år, skriver Berlingske Tidende.

Investeringerne i IT og viden er ét af fire hovedelementer i investeringsplanen sammen med blandt andet satsninger inden for kultur og forskning, fysisk infrastruktur i Hovedstadsområdet samt investeringer på skoleområdet.

Blandt de IT-relevante investeringer nævnes blandt andet udbygning af bredbåndsnet i Danmark og internet-baseret adgang til alle kommunale services 24 timer i døgnet med mere. Det er dog endnu ikke afklaret, hvor stort et beløb der vil tilfalde IT- og videnområdet i forhold til de øvrige investeringsplaner. De 100 milliarder kroner skal investeres både på statsligt og kommunalt plan.

Investeringsplanen vil blive offentliggjort omkring den 22. januar.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs