MediaWatch

BOL nedlægger Boxman

BOL.com, som ejes af henholdsvis Bertelsmann og KF Media, vil sikre sig, at navnet Boxman aldrig igen vil kunne anvendes som led i en konkurrerende virksomhed. Derfor har BOL.com købt Boxman's varemærke for at nedlægge det. Det erkender den nordiske chef for BOL.com, Jerker Nilsson, over for vision.se.

Ifølge Jerker Nilsson er hensigten med købet af Boxman's varemærke blandt andet at sørge for, at en eller flere af Boxman's stiftere ikke får mulighed for at bruge varemærket igen i et forsøg på at genstarte Boxman. En af stifterne, Bill Odqvist, har for eksempel givet udtryk for, at han gerne så Boxman på markedet igen.

Boxman's varemærke kostede BOL omkring en million kroner, hvilket var noget mindre, end det var vurderet til i konkursopgørelsen. Med i købet var også Boxman's webadresse, som fortsat har en pæn trafik fra folk, som ikke er klar over, at Boxman er lukket. BOL forsøger nu at føre disse personer videre til BOL's hjemmeside.

Vision oplyser, at BOL omsætter for cirka 200 millioner svenske kroner i Norden, hovedsagelig fra bogsalg via Internettet.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs