MediaWatch

IPO af Orange under forberedelse

France Telecoms forbereder at udbyde mobilselskabet Orange på børsen til februar, men måske allerede i denne uge går analytikerne i gang med at undersøge markedsvilkårerne, hvorefter prisintervallet og udbudets størrelse vil blive fastlagt.

Udfaldet af Orange's IPO ventes i høj grad at fortælle noget om, hvordan hele sektoren vil klare sig i den kommende tid, og hvordan aktiehandelen i det hele taget vil forløbe. Mange handler blev udskudt i det foregående år, på grund af de dystre fremtidsperspektiver, som kom til udtryk ved mange af årets sidste kvartalsregnskaber.

En dårlig start på 2001 kan få fatale konsekvenser for de forventede megaudbud som for eksempel British Telecom's salg af BT Wireless, Deutsche Telekoms salg af T-Mobile og det hollandsk baserede KPN Mobile. Disse store moderselskaber er i samme situation som France Telecom. Det har brug for kapital til at betale af på den gæld, som de dyre mobillicenser har ført med sig, og til at etablere de kommende 3G netværk.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs