MediaWatch

Nasdaq i stærkt Nytårs-rødt

Det svarer til et nyt all-time-low på året, og det er den laveste lukkekurs siden marts 1999. Nasdaq 100 - de hundrede største Nasdaq-aktier lukkede hele 9,4 procent lavere.

Om end Nasdaq-investorene utvivlsomt havde de bedste intentioner om at bringe kurserne op på den første børsdag i det nye år, hvilket handlen med futures tydede på ved åbningen, så faldt det teknologi-tunge indeks lynhurtigt tilbage i det negative spor efter offentliggørelsen af det såkaldte NAPM-indeks (National Association of Purchasing Management), der er en aktivitetsindikator for industrien og det nåede i december det laveste niveau i 10 år.

Med endnu et tegn på aftagende vækst i US-økonomien, var der fald over en bred kam i de største tech-aktier. Nye indtjeningsbekymringer - i særdeleshed omkring verdens største leverandør til internettets infrastruktur - Cisco, bidrog også til de brede kursfald. Cisco lukkede mere end 13 procent lavere. Ligeledes faldt Oracle mere end 10 procent.

Det lavere end forventede NAPM-indeks, satte også sit præg på bluechips-aktieindekset Dow Jones, der sluttede 1,38 procent lavere i 10.637,61. Også det bredere Standard & Poors 500 endte lavere i indeks 1283,27 - 2,80 procent lavere end fredagens lukkekurs.

"Der er ikke tegn på at aktiemarkedet har nået et niveau, der inddiskonterer alle de dårlige nyheder og indtjeningstal for økonomien, der ligger fremover", udtalte Hugh Johnson, chefaktiestrateg hos First Albany til Wall Street Journal. "Markedet har det meget dårligt og det fortsætter med at signalere, at der er god grund til bekymringerne for økonomien og virksomhedernes indtjening", uddybede aktiechefen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs