MediaWatch

Fransk IT sektor i krise

Intercall, der udbyder forudbetale telefonservices, får 5 januar besked fra handelsretten i Nanterre, lige uden for Paris, om hvorvidt, der kan stables en overtagelse på benene med henblik på at holde virksomheden oven vande. Hvis ikke, vil Intercall sandsynligvis blive erklæret konkurs.

Observatører vurderer, at en overtagelse på nuværende tidspunkt er at regne for usandsynlig. Den franske Internet Service Provider LitbertySurf var i oktober på tale som eventuel køber, men handlen blev aldrig til noget, skriver Financial Times.

Investorerne forventer, at flere virksomheder vil gå konkurs, idet den sidste tids krise på det franske aktiemarked afholder private investorer fra at sætte flere penge i de virksomheder, der er bagud i forhold til forretnings-planen. Det betyder, at virksomheder som Intercall er afhængig af indsamling af midler i forbindelse med overtagelse.

Virksomhederne, der er vokset ekstremt hurtigt, har foretaget større investeringer og har været afhængige af, at investorer udfyldte de efterladte huller. I de tilfælde hvor investorer afviser dette, er virksomhederne afhængig af en overtagelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs