MediaWatch

Intershop falder kraftigt

Selskabet der leverer software til etableringen af erhvervsforretninger på Internettet forventer, at dets nettoindtjening for fjerde kvartal af regnskabsåret 2000 vil ende med et tab på mellem 30 og 32 millioner euro, skriver Financial Times.

Meddelelsen har fået investorerne til at sælge fra i stor stil og effekten er et massivt tab i aktiekursen. Ved middagstide var Intershop-aktien således faldet med mere end 60 procent i forhold til seneste handelsdag.

Nedjusteringen følger i kølvandet på en indtjeningsadvarsel fra oktober og sammenholdt med hinanden, har det øget investorernes frygt for selskabets tiltagende indtjeningsderoute.

Intershop, der tidligere har udtalt, at det forventer at opnå positiv indtjening i 2001, fastholder denne forventning og mener ikke situationen for indeværende kvartal skyldes den stigende konkurrence forbundet med salget af e-handelssoftware.

Det er dog den almene opfattelse, at selskabet vil få det svært i den nærmeste fremtid med konkurrenter som IBM og Ariba imod sig.

Den seneste kursudvikling på Neuer Markt melder om et fald på 64,54 procent og en aktuel handelskurs på 11,85 euro.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs