MediaWatch

Forbrugertillid viger i USA

Forbrugertillidsindikatoren faldt til det laveste i to år. Det er endnu et tegn på aftagende vækst i US-økonomien. Men modsætningsvis viste nøgletal for ejendomsmarkedet et stigende hussalg i november. Endelig talte et lavere antal ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse end ventet for, at risikoen for en egentlig recession er lidt mindre overhængende.

- Bundlinien af nøgletallene er, at væksten i økonomien aftager en hel del, men der er ikke tegn på egentlig recession, udtalte Ethan Harris, økonom hos Lehman Brothers til Reuters.

De nye tal for forbrugertilliden tyder på, at forbruget vil kølnes yderligere i begyndelsen af det nye år. Det kan være med til at øge behovet for en rentenedsættelse, når den amerikanske centralbank holder FOMC-møde den 30. og 31. januar, mener økonomerne. Fed - den amerikanske centralbank - begrundede netop deres ændring af deres vækst- og inflationsforventninger til økonomien med en vigende forbrugertillid i økonomien.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs