MediaWatch

Bush hjælper næppe Microsoft

I de senere dage har der i de amerikanske medier været en del spekulationer om, hvorvidt retssagen mod Microsoft vil tage en ny drejning med Bush som præsident efter, at han har oplyst, at hans nominerede som chefanklager er den republikanske senator John Ashcroft fra Missouri. Det skriver CNET.

Monopol-eksperter i USA forventer ikke, at Ashcroft vil fjerne Microsofts juridiske bekymringer, hvilket forklares både med politiske og praktiske årsager. Med et splittet Senat og en yderst problematisk vej til præsidentposten må Bush nødvendigvis "vælge sine slag" omhyggeligt. Og Microsoft-sagen forventes ikke at blive et af dem.

- Hvis man ser på de politiske og praktiske realiteter, så vil den nye administration ikke på kort sigt blande sig i den sag. Administrationen vil næppe sætte sit fingeraftryk på sagen før appelretten har fældet sin beslutning i maj eller juni, siger Bill Kovacic, professor ved George Washington University Law School.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs