MediaWatch

Sony klar til rekordinvesteringer

Verdens næststørste fremstiller af elektroniske komponenter er som flere af sine japanske konkurrenter klar til at investere kraftigt i det nye år. Forventninger om et stigende efterspørgsel på chips til brug i avancerede apparater, såsom kameraer og digitalt TV, er således med til at fastholde det positive syn på fremtiden, skriver Reuters.

Sony siger i den forbindelse, at investeringerne i halvlederprodukter ventes at nå et samlet beløb i omegnen af 885,8 millioner dollar i regnskabsåret, der begynder i april. Dermed bliver der tale om en fremgang i forhold til den hidtidige investeringsrekord.

Japanske konkurrenter, som verdens førende fremstiller af forbrugerrelateret elektronik Matsushita Electric Industrial Co Ltd., siger, at det vil bygge en ny fabrik til fremstilling af chips til mobiltelefoner. Den japanske gigant, der blandt andet laver produkter under mærkerne Technics, Panasonic, National og Quasar, siger endvidere, at det ligeledes vil påbegynde produktion af chips til digital video og TV.

Fujitsu og Toshiba fastholder investeringsniveauet for i år, mens verdens næststørste chipfremstiller, NEC, siger, det vil blive svært at holde investeringsniveauet i 2001.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs