MediaWatch

EU vil støtte Internet-banker i EU

EU-kommissær Erkki Liikanen, som har ansvaret for IT i EU, mener, at det europæiske marked for online banking er større og vokser hurtigere end det amerikanske, og henviser til at den mere omfattende trend i online køb i Europa, som overskygger den amerikanske, skriver Financial Times.

Liikanen tror ligeledes på vækst for virksomheder, der beskæftiger sig med udvikling af multimedia indhold til Internettet, og at traditionelle virksomheder i højere grad vil smelte sammen med ny teknologi.

Antallet af kunder til online banking i Europa var i 2000 omkring 19 millioner, sammenlignet med kun omkring 11 millioner i USA. Det viser en ny rapport fra J.P. Morgan, som samtidig forudser en stigning i antallet i af europæiske kunder til 52 millioner i 2003, sammenlignet med omkring 26 millioner i USA.

EU iværksatte i 2000 udviklingsplanen "e-Europe", som ifølge EU-kommissæren har medvirket til en mere teknologivenlig lovgivning, så som liberaliseringen af adgangen til teleoperatørernes "last mile".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs