Rekordhøj budsum på mobilauktion

MediaWatch

USA's regering har indtil videre modtaget en samlet budsum på 11,1 milliarder dollar under auktionen over mobiltelefoni licenser.

Dermed er det den mest lukrative auktion og frekvenstilladelser, som det amerikanske Federal Communications Commission (FCC) nogensinde har udbudt, skriver Reuters. I alt 58 virksomheder kæmper om det begrænsede frekvens spektrum, som i givet fald vil give mulighed for at udvide mængden at udbudte mobiltjenester og dækning.

Den amerikanske auktion, som nu i otte dage har haft deltagelse af 422 mobilselskaber, holder juleferie indtil den 5. januar 2001.

Verizon Wireless, der er USA's største mobilselskab og et joint venture mellem Verizon Communications og britiske Vodafone, topper budene på flere centrale markeder, herunder New York City, Chicago, Boston og Washington D.C.

Analytikerne havde oprindeligt forventet at auktionen ville indbringe mellem 11 og 20 milliarder dollar. Allerede torsdag oversteg den samlede budsum den hidtidige rekord for auktioner over licenser fra 1996 på 9,2 milliarder dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også