MediaWatch

Anti-pirat organisation lancerer certifikat

"Model Business Practices on Intellectual Property for Internet Auction Sites", som certifikatet hedder, er et resultat af det øgede problem med, at der bliver solgt ulovligt kopieret og falske programmer fra auktionshuse på Internettet. Den globale organisation Business Software Alliance, BSA, anslår at omkring 90 procent af alle programprodukter som sælges fra Internet-auktioner, er ulovlige.

Det svarer til et årligt omsætningstab på cirka 13 milliarder dollar i tabt omsætning for programindustrien. Den amerikanske handelskommission, Federal Trade Commision vurderer, at svindel på via Internet-auktioner er blandt de ti mest udbredte svindelforretninger på Internettet. Det har ført til at BSA er gået rettens vej for at få straffet en række personer, som har bidraget til ulovlig handel med software programmer.

Som et led i arbejdet med at komme de ulovlige programmer til livs, anerkender BSA Amazon.com, som det første auktionssted på Internettet, som følger de standarder, der kræves for sikker handel med programvarer. BSA roser Amazon.com for dets proaktive arbejde med at overvåge og iværksætte tiltag, som hindrer salg af ulovlige programmer fra Amason's site.

Auktionshuse på Internettet i Danmark kan henvende sig til den danske afdeling, og få oplyst de nærmere ansøgningsregler for certificering. BSA har opstillet en række generelle kriterier, som auktionshuse skal opfylde for at opnå certificeringen.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs