MediaWatch

Anti-pirat organisation lancerer certifikat

"Model Business Practices on Intellectual Property for Internet Auction Sites", som certifikatet hedder, er et resultat af det øgede problem med, at der bliver solgt ulovligt kopieret og falske programmer fra auktionshuse på Internettet. Den globale organisation Business Software Alliance, BSA, anslår at omkring 90 procent af alle programprodukter som sælges fra Internet-auktioner, er ulovlige.

Det svarer til et årligt omsætningstab på cirka 13 milliarder dollar i tabt omsætning for programindustrien. Den amerikanske handelskommission, Federal Trade Commision vurderer, at svindel på via Internet-auktioner er blandt de ti mest udbredte svindelforretninger på Internettet. Det har ført til at BSA er gået rettens vej for at få straffet en række personer, som har bidraget til ulovlig handel med software programmer.

Som et led i arbejdet med at komme de ulovlige programmer til livs, anerkender BSA Amazon.com, som det første auktionssted på Internettet, som følger de standarder, der kræves for sikker handel med programvarer. BSA roser Amazon.com for dets proaktive arbejde med at overvåge og iværksætte tiltag, som hindrer salg af ulovlige programmer fra Amason's site.

Auktionshuse på Internettet i Danmark kan henvende sig til den danske afdeling, og få oplyst de nærmere ansøgningsregler for certificering. BSA har opstillet en række generelle kriterier, som auktionshuse skal opfylde for at opnå certificeringen.

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs