MediaWatch

Lucent nedjusterer forventninger

Lucent forventer et pro forma tab på mellem 25 og 30 cent per aktie på selskabets igangværende aktiviteter, hvilket er betragteligt under analytikernes oprindelige forventning der var sat til en nedgang i omsætningen for første kvartal på omkring 20 procent per aktie, skriver Financial Times.

Årsagen til de nedskruede forventninger er ifølge Lucent Technologies den generelt faldende aktivitet på netværksmarkedet, som er blevet udtrykt ved den række af indtjeningsadvarsler, som industriens virksomheder i den seneste tid har fremsat.

Lucent meddeler desuden, at det heller ikke i fjerde kvartal vil imødekomme de oprindelige forventninger, og korrigerer således omsætningen til at nå 8,7 milliarder dollars og ikke 9,4 milliarder som først forventet. Ifølge meddelelsen vil pro forma indtjeningen på de igangværende aktiviteter blive 10 cents per aktie og ikke 18 cents.

Efter nedjusteringerne bliver Lucent's omsætning for finansåret 2000 på 33,6 milliarder dollar, og proforma indtjeningen bliver 93 cent per aktie. Lucent planlægger en rationalisering som skal medføre omkostningsbesparelser på omkring 1 milliard dollar.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs