MediaWatch

Siemens og Toshiba bytter aktier

Siemens og Toshiba meddelte allerede tidligere på måneden, at de ville deles om udviklingen af tredje generations UMTS (Universal Mobile Telecom System) mobiltelefoner. Ifølge Volker Jung, der er bestyrelsesmedlem i Siemens, indebærer det, at selskaberne også til næste år vil overveje at udveksle aktier, skrive Reuters.

Planen er at mobiltelefonerne, som Siemens og Toshiba i fællesskab vil udvikle, skal bære selskabernes egne mærkenavne. Mobiltelefonerne, vil have indbygget Internet-adgang, og ventes lanceret i begyndelsen af år 2002.

Et udvidet samarbejde kan desuden medvirke til at det gode forhold mellem de to selskaber bevares, når Siemens som planlagt trænger ind på det asiatiske marked, og Toshiba som planlagt trænger inde på det europæiske marked.

Siemens og Toshiba vil begge få fordele af samarbejdet i form af lavere UMTS udviklingsomkostninger, som er projekteret til 800 millioner euro om året. Siemens del af samarbejdet består i at tilføre Toshiba produktions- og europæisk marketing erfaring. Toshiba skal til gengæld hjælpe Siemens med Internet-applikationer til mobiltelefoner og udvikling af miniature komponenter, som Toshiba allerede har erfaringer med i forbindelse med udviklingen af i-Mode i Japan.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs