MediaWatch

Tele2 har ambitioner i Frankrig

Som et led i den svenske tele- og Internetoperatørs strategi for det franske marked, planlægger Tele2 at udbyde telefoni og Internet-tjenester i Frankrig fra midten af år 2001, hvilket er i umiddelbar forlængelse af, at de tilstedeværende netværksoperatører skal åbne deres net for konkurrenterne - de såkaldte "local loops". Det skriver Reuters.

"Local loops" er det sidste stykke telefonkabel, som udgør den direkte forbindelse mellem slutbrugeren og dennes tele- og Internet-operatør. Indtil nu, har "local loops", været forbeholdt det tidligere monopolselskab France Telecom.

Teoretisk set skulle France Telecoms konkurrenter allerede have haft adgang til "Local loops" fra den 1. januar 2001, men Tele2 forventer dog, at det først vil være praktisk gennemførlig fra midten af året.

Tele2 begrunder forventningen om en forsinkelse med, at det er en teknisk og administrativ kompleks proces at tilkoble sig de lokale loops, og så er prisen for at leje sig ind på den sidste kilometer kabel heller ikke fastsat endnu.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs