MediaWatch

Microsoft klager over AOL til FCC

I forlængelse af den strid om instant messaging mellem Microsoft og America Online, som har stået på i flere måneder, har Microsofts formand Bill Gates henvendt sig til FCC's formand William Kennard og kommissærerne Susan Ness and Michael Powell.

Instant messaging er et af Internettets mest populære funktioner, ikke mindst AOLs instant messaging, hvor abonnenter kan kommunikere i realtid, som har været i USA's Federal Communications Commissions søgelys i forbindelse med AOL's køb af Time Warner.

Bill Gates fremhæver i et brev til FCC sine tidligere pointer om, at instant messaging's potentiale som platform - til gavn for forbrugerne og et effektivt konkurrencemarked på Internettet - kun fuldt ud kan realiseres, hvis instant messaging har den samme åbenhed og interoperaliserbarhed, som karakteriserer både det offentlige telefonnet og Internettet, skriver Reuters.

AOL har hidtil modsat sig at gøre dets to instant messaging systemer kompatibel med andres systemer indtil spørgsmål omkring beskyttelse af brugernes private oplysninger og sikkerhed er blevet løst. En gruppe udviklere arbejder dog allerede intenst på at udvikle netop en sådan standard.

FCC overvejer i øjeblikket, hvordan man skal forholde sig til sagen omkring instant messaging. Specifikt går spørgsmålet på, om man skal kræve, at AOL gør sine instant messaging tjenester, AIM og ICQ, forenelige med instant messaging systemer fra konkurrenter som Microsoft og Yahoo, som et af betingelserne i forbindelse med sammenlægningen af AOL og Time Warner.

Ifølge en talskvinde fra Microsoft, Vivek Varma, har Microsofts indstilling i de seneste par år været at arbejde sammen med industrien om at løse problemerne i forbindelse med at gøre forskellige systemer gensidigt operationaliserbare - et problem som er blevet skabt af AOL.

AOL har blokeret for alle andre instant messaging udbyderes forsøg på at udvikle messaging software, som har kunnet anvendes sammen med AOL's AIM og ICQ. AOL har imidlertid forrige sommer fortalt kongressen, at man ville have de tekniske parametre for gensidig operationaliserbarhed klar til juni 2001.

Indgriben fra FCC's side overfor instant messaging vil være en enestående regulering overfor informationstjenester, som aldrig er set tidligere, og det kan blive startskuddet for FCC til at gribe ind overfor og regulere Internettet, mener AOL.

AOL peger desuden på, at Microsofts planer om at koble dets eget instant messaging software sammen med dets fremtidige operativsystem straks vil betyde en væsentlig forringelse af AOL's markedsandel.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs