MediaWatch

KFX falder kraftigt

I skrivende stund, godt en time før Fondsbørsens lukning, ligger indekset nede med 7,62 indekspoint. Klokken 15:45 nåede det dagens hidtil laveste niveau med en nedgang på over 9 indekspoint til niveau 306. Blandt de selskaber der især trækker indekset nedad er Tele Danmark og GN Store Nord.

Tele Danmark har således ved Fondsbørsens seneste opdatering tabt 10 kroner og handles i kurs 329, mens GN Store Nord synes at blive en af dagens største tabere med et foreløbigt fald på 13 kroner til kurs 143. Blandt dogens store tabere er også i-data international, der således har tabt 30 kroner og i øjeblikket handels til kurs 590.

Hovedårsagen til det bratte fald på de europæiske børser og herunder det danske indeks skal søges i USA, hvor en forventet rentesænkning ikke blev til noget. Investorerne havde ellers forventet, at bestyrelsesformanden for den amerikanske nationalbank, Alan Greenspan, ville bebude en rentenedsættelse efter seks på hinanden følgende forhøjelser.

Skuffelsen over resultatet er ikke udeblevet og såvel Nasdaq som Dow Jones indeksene måtte natten til onsdag, dansk tid, tage til takke med betydelige nedgange. Nasdaq endda i et afsluttende niveau, der er det laveste i år.

Effekten er smittet af på de især de teknologibaserede selskaber i Europa, der er blandt de hårdest ramte.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs