MediaWatch

Niels Helveg stopper

Helveg Petersen angiver to hovedgrunde for sin beslutning om at træde tilbage. Dels er han uenig med de danske forbehold hvorfor han ikke føler, han er den rette person til jobbet som udenrigsminister og dels savner han arbejdet i Folketinget. -Jobbet som udenrigsminister indebærer mange rejser og at man ofte er meget langt væk fra Folketinget således Helveg Petersen.

Han understreger, at han ikke stopper på posten på grund af utilfredshed med regeringssamarbejdet. - Den nuværende regering er en stærk regering og jeg har og er fuldt ud tilfreds med samarbejdet mellem regeringspartierne.

Helveg Petersen, 61, har bestridt posten som dansk udenrigsminister siden Poul Nyrup Rasmussen (S) i januar 1993 overtog statsministerposten fra Poul Schlüter (K). Det oplyser TV2.

Med Helveg Petersens afgang lægges der derfor op til en større ministerrokade. En sådan vil dog ikke komme på tale før efter nytår, hvor det i forvejen er forventet at Nyrup Rasmussen vil udpege en ny forsvarsminister som erstatning for Hans Hækkerup (S), der forlader posten til fordel for jobbet som FN-chef i Kosovo.

Ifølge kilder skal landets næste udenrigsminister findes blandt de økonomiske ministre i regeringen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs