MediaWatch

Tele DK får UMTS-licens i Polen

Prisen for licensen var 650 millioner euro. 260 millioner skal betales i 2001, det resterende beløb skal betales i afdrag frem til 2022.

Dermed skulle Tele Danmark have sikret sig sin fjerde UMTS-licens i Europa gennem polske Polkomtel, son det danske teleselskab ejer Polkomtel sammen med britiske Vodafone.

Den polske regering havde oprindeligt håbet på at kunne afsætte fem til en pris på 650 millioner euro, men kun tre deltagere meldte sig til udbudet i lørdags.

Det affødte kritik af udbudsproceduren fra øvrige teleselskaber, og på den baggrund vil den polske nu tildele hver af de tre deltagere en licens gennem en udvidelse af deres nuværende GSM licens rettigheder for 650 millioner euro.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs