MediaWatch

Tele DK får UMTS-licens i Polen

Prisen for licensen var 650 millioner euro. 260 millioner skal betales i 2001, det resterende beløb skal betales i afdrag frem til 2022.

Dermed skulle Tele Danmark have sikret sig sin fjerde UMTS-licens i Europa gennem polske Polkomtel, son det danske teleselskab ejer Polkomtel sammen med britiske Vodafone.

Den polske regering havde oprindeligt håbet på at kunne afsætte fem til en pris på 650 millioner euro, men kun tre deltagere meldte sig til udbudet i lørdags.

Det affødte kritik af udbudsproceduren fra øvrige teleselskaber, og på den baggrund vil den polske nu tildele hver af de tre deltagere en licens gennem en udvidelse af deres nuværende GSM licens rettigheder for 650 millioner euro.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs