MediaWatch

Ingen julegave fra Greenspan

På trods af at ingen af 29 cheføkonomer hos Amerikas største obligationshandlere havde ventet en rentenedsættelse nu-og-her i forbindelse med tirsdagens FOMC-møde, så vendte Nasdaq-investorerne en pæn stigning på mere end to procent til et 4,3 procents fald efter Greenspans udtalelse fra centralbankmødet.

Fed - den amerikanske centralbank, sagde, at fokus var ændret til den svagere vækst i økonomien - fremfor inflation. Men julegaven, i form af en rentenedsættelse, som mange investorer åbenbart syntes at have håbet på, udeblev altså:

- Markedet kom lidt foran sig selv ved at forvente en rentenedsættelse nu og her, udtalte Todd Clark fra WR Lambrecht til Reuters.

Nasdaq-indekset endte - efter seks børsdage i træk med fald - i 2511,71, hvilket er den laveste lukning siden august 1999. Også bluechips-indekset Dow Jones og det bredere Standard & Poors endte lavere med fald på henholdsvis 0,57 og 1,30 procent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs