MediaWatch

Lucent har fået milliardordre

For bare to uger siden blev der indgået aftale om, at Lucent Technologies skal være medleverandør til det kommende UMTS-netværk i Tyskland - en ordre til en samlet værdi for deltagerne på omkring syv milliarder danske kroner i den seks-årige aftaleperiode.

Netværksudstyret er til udbygning af T-Mobils mobilnetværk, så det kan levere mere omfattende tjenester til det stadigt stigende antal kunder. Ordren er en fortsættelse af tidligere ordrer fra 1998 om GSM-leverancer og fra 1999 om både yderligere GSM-leverancer samt om levering af GPRS-software.

Med et potentiale på mere end 100 kbit/s, baner Lucents GPRS løsninger vejen for højhastigheds-mobil Internet adgang, som altid er "on". Den nye ordre omfatter endvidere leverancer af Lucents nye kompakte GSM FLEXENT basisstation samt GPRS-teknologi til T-Mobils landsdækkende D1-netværk, som allerede nu betjener 17 millioner kunder. Det er en udbygning, som desuden indgår i forberedelserne til tredje generations UMTS-netværk.

Lucent, der i det forløbne år er blevet ramt af en række skuffende indtjeningsresultater, udmeldte i starten af denne måned, at selskabet planlægger en gennemgribende rationaliseringsrunde.

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs