MediaWatch

Lucent har fået milliardordre

For bare to uger siden blev der indgået aftale om, at Lucent Technologies skal være medleverandør til det kommende UMTS-netværk i Tyskland - en ordre til en samlet værdi for deltagerne på omkring syv milliarder danske kroner i den seks-årige aftaleperiode.

Netværksudstyret er til udbygning af T-Mobils mobilnetværk, så det kan levere mere omfattende tjenester til det stadigt stigende antal kunder. Ordren er en fortsættelse af tidligere ordrer fra 1998 om GSM-leverancer og fra 1999 om både yderligere GSM-leverancer samt om levering af GPRS-software.

Med et potentiale på mere end 100 kbit/s, baner Lucents GPRS løsninger vejen for højhastigheds-mobil Internet adgang, som altid er "on". Den nye ordre omfatter endvidere leverancer af Lucents nye kompakte GSM FLEXENT basisstation samt GPRS-teknologi til T-Mobils landsdækkende D1-netværk, som allerede nu betjener 17 millioner kunder. Det er en udbygning, som desuden indgår i forberedelserne til tredje generations UMTS-netværk.

Lucent, der i det forløbne år er blevet ramt af en række skuffende indtjeningsresultater, udmeldte i starten af denne måned, at selskabet planlægger en gennemgribende rationaliseringsrunde.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs