MediaWatch

Spray kan ikke betale Lycos

Da Lycos i sin tid købte Spray Network blev det aftalt, at det svenske investeringsfirma, Spray Ventures, skulle købe otte millioner nye Lycos Europe aktier til 10 euro per styk i fire transaktioner på hver cirka 20 millioner euro.

Spray har ikke udnyttet det første købstilbud, hvilket betyder, at Lycos Europe ikke får de forventede 20 millioner euro for den første transaktion, skriver Reuters.

Ifølge Lycos er det stadig ikke besluttet, hvad der kommer til at ske med den resterende del af kapitalforøgelsen, men en talsmand, Ingo Rapold fra Lycos, oplyser, at Lycos og Spray Ventures forhandler om nye tidsterminer for betalingerne.

Ifølge Ingo Rapold har Spray Ventures i øjeblikket ikke tilstrækkelig likviditet til rådighed, og det er endnu usikkert, hvad der kommer til at ske med de øvrige transaktioner. Lycos Europe oplyser, at den udeblevne kapitaltilførsel på 20 millioner euro ingen indflydelse får for selskabets europæiske ekspansionsstrategi, da selskabet ved udgangen af september havde en kassebeholdning på 528 millioner euro.

Spray Ventures ejer cirka 17 procent af det tabsgivende Lycos Europe efter at det og svenske Investor solgte deres andel i Spray Network. En del af aftalen var også, at Investor skulle overtage to millioner Lycos aktier, også i fire portioner til 10 euro per styk. Investor har købt dets første portion.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs