MediaWatch

Tele2 satser på dansk UMTS

Vurderingen kommer, efter at Tele2 i weekenden blev styrket kraftigt, fordi selskabet i Sverige var med til at sætte Telia skakmat i kampen om de svenske UMTS-licenser. Det skriver Børsen.

En anonym kilde, som Børsen karakteriserer som en førende skandinavisk teleanalytiker, siger overfor til avisen, at han tror, at Tele2 vil gå mere aggressivt efter at få en dansk licens nu. Efter den svenske afgørelse er de det eneste selskab, der har en chance for at kunne tilbyde et komplet skandinavisk UMTS-netværk, vurderer teleanalytikeren.

Tele2 er i øjeblikket den eneste telekoncern det er lykkedes, at opnå UMTS-licenser i både Sverige, Norge og Finland. Kun Danmark mangler.

På den anden side vurderer flere teleanalytikere, at også Telia nødvendigvis nu må udvise en mere aggressiv stil efter nederlaget i Sverige.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs