MediaWatch

Telenor vælger Ericsson til 3G

Blot to uger efter erhvervelsen af en af de fire norske tredje generations mobillicenser har Telenor, som den første udbyder i Norge, udvalgt sin leverandør til opbygningen af de netværk, der skal huse fremtidens norske mobiltelefoni. I konkurrence med blandt andet Nokia og Alcatel lykkedes det svenske Ericsson at sikre sig opgaven, skriver Dagens Næringsliv.

Ericsson, verdens førende udbyder af telekommunikationsudstyr, er dermed suverænt det selskab i verden, der sidder på flest kontrakter af denne art. Den norske var således dets toogtyvende i rækken.

Ragnar Bäck, vicepræsident for Ericsson Vesteuropa, siger, at aftalen grundet blandt andet Telenor's position på det norske marked er af stor strategisk betydning for selskabet. Administrerende direktør i Telenor, Ingvild Myhre, siger, at det er det norske teleselskabs målsætning, at bruge 3G satsningen som udstilingsvindue i resten af verden.

Udover opbygningen af selve infastrukturen dækker aftalen mellem de to selskaber områder såsom: terminaler og applikationer.

Aftalen er sat til at løbe frem til 31. december 2004.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs