MediaWatch

Nødvendigt med prisfald på PC’ere

De hårdramte amerikanske computerproducenter bliver nødsaget til at sænke priserne inden juleferien er omme, hvis de skal undgå lagerophobninger, advarer en analysefirmaet Gateway ifølge Reuters.

Martin Reynolds fra analysefirmaet Gartner Dataquest frygter, at der bliver blodbad på computermarkedet, fordi der vil komme et efterslæb af produkter - specielt i de lavere prisklasser - som producenterne ikke har nået af få solgt inden jul. Prognosen begrundes med, at et benchmark index over computer hardware aktier faldt til sit laveste niveau i 18 måneder, hvilket medfører risiko for en faldende vækst i hele informationsteknologi branchen.

USA's fjerdestørste computerproducent, Gateway, har allerede meddelt, at selskabet vil begynde at sælge computer hardware direkte fra producentens udstillingslokaler - en strategi, som afviger fra producentens normale praksis på distributionsområdet.

Til trods for at forbrugermarkedet indenfor copputerhardware forventes at køre på lavt blus, kan der måske hentes noget på det professionelle marked. Reynolds fra Gartner Dataquest ser det som en delvis redning for computerproducenterne, at Microsoft påbegynder dets opgraderingscyklus for Windows 2000 i andet kvartal af år 2001, hvilket betyder, at computerproducenterne måske vil kunne indhente noget af det tabte.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs