MediaWatch

Nødvendigt med prisfald på PC’ere

De hårdramte amerikanske computerproducenter bliver nødsaget til at sænke priserne inden juleferien er omme, hvis de skal undgå lagerophobninger, advarer en analysefirmaet Gateway ifølge Reuters.

Martin Reynolds fra analysefirmaet Gartner Dataquest frygter, at der bliver blodbad på computermarkedet, fordi der vil komme et efterslæb af produkter - specielt i de lavere prisklasser - som producenterne ikke har nået af få solgt inden jul. Prognosen begrundes med, at et benchmark index over computer hardware aktier faldt til sit laveste niveau i 18 måneder, hvilket medfører risiko for en faldende vækst i hele informationsteknologi branchen.

USA's fjerdestørste computerproducent, Gateway, har allerede meddelt, at selskabet vil begynde at sælge computer hardware direkte fra producentens udstillingslokaler - en strategi, som afviger fra producentens normale praksis på distributionsområdet.

Til trods for at forbrugermarkedet indenfor copputerhardware forventes at køre på lavt blus, kan der måske hentes noget på det professionelle marked. Reynolds fra Gartner Dataquest ser det som en delvis redning for computerproducenterne, at Microsoft påbegynder dets opgraderingscyklus for Windows 2000 i andet kvartal af år 2001, hvilket betyder, at computerproducenterne måske vil kunne indhente noget af det tabte.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs