MediaWatch

eToys opfylder ikke forventningerne

Tabet ventes således at blive mere en dobbelt så stort i forhold til markedets forventning. e-Toys angiver blandt andet en sløv julehandel som en af hovedårsagerne for det dårlige resultat.

Selskabet vil i forsøget på at mindske de operationelle omkostninger afskedige en række af dets medarbejdere. Det har ligeledes hyret en investeringsbank, der skal undersøge mulighederne for strategiske alternativer. Herunder foreligger muligheden for en fusion, et frasalg af aktiver eller anden restrukturering.

Samlet venter e-Toys at tabet eksklusiv engangsomkostninger vil beløbe sig til i omegnen af 55 til 65 procent af omsætningen. Til sammenligning var den oprindelige forventning et tab i størrelsesordenen 22 til 28 procent af omsætningen.

Nettosalget vil følgelig være halveret og totalt nå mellem 120 og 130 millioner dollar. Den oprindelige forventning lå på mellem 210 og 240 millioner dollar.

Også selskabets kassebeholdning vil være markant lavere end tidligere forventet. Beløbet ventes nu at udgøre mellem 50 og 60 millioner dollar mod 100 og 120 millioner dollar.

Til sammenligning lå e-Toys kassebeholdning per 30. september 2000 på 111.4 millioner dollar.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs