MediaWatch

Lokal TV med skjulte reklamer

Ifølge afdelingschef i Forbrugerrådet Hans Carl Nielsen er det grotesk, og han mener, at kulturministeren ikke er uden ansvar i denne sag. Hun bør sørge for, at loven bliver håndhævet, og hvis reglerne ikke er stramme nok, må hun få dem strammet, mener han.

Dancom TV, der indgår i det Københavnske TV lokal-net, har tidligere fået en formaning fra Radio- og TV-reklamenævnet på grund af skjult reklame i progarmmerne. Men det har dog ikke fået stationen til at ændre på sine programmer.

For på lokal TV-stationen, Dancom, ser man anderledes på situationen, når seerne kan se betagende programmer af rejseselskabet Star Tours hoteller og guidede ture på Kreta. Det er ikke forbudt skjult reklame, men man kan godt kalde det luderjournalistik, "for jeg taler pænt og ordentligt til og om de mennesker, jeg interviewer", forklarer TV-stationens ejer, Sven Skjold Christensen, kryptisk.

Men kulturministeren har ikke tænkt sig at gribe ind.

- Det er noget pjat at sige, at loven ikke kan håndhæves. Det er de lokale nævn, der har ansvaret for at tilse, at de små tv-stationer overholder loven. Og de kan bare fratage sendetilladelserne. Der er ingen pardon fra min side, siger Elsebeth Gerner Nielsen (R).

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs