Oracle øger indkomst

MediaWatch

Computer software giganten Oracle Corp. offentliggør opsving på 62 procent i den kvartårlige overskud og trodser hermed trenden med de indtjeningssvigt, der har ramt teknologivirksomheder.

Oracle, der producerer software til databaser og e-business, offentliggør en nettoindkomst på 623 millioner dollar eller 11 cent pr. aktie for andet kvartal. Firmaet havde sidste år i samme periode en nettoindkomst på 384 millioner dollar svarende til syv cents pr. aktie, skriver AP.

Indtægter i det netop afsluttede kvartal nåede 2,7 milliarder dollar, hvilket udgør en stigning på 15 procent i forhold til sidste år, hvor indtægterne lå på 2,3 milliarder dollar. Efter Oracles offentliggørelse af resultatet, steg firmaets aktier 1,25 dollar svarende til 5 procent til 28,75 dollar efter et fald i den almindelige handel på Nasdaq på 87,5 cent til 27,50 dollar.

Således forbliver aktien et godt stykke fra de højder den nåede i løbet af sommeren. Et fald som analytikere inden for industrien tilskriver en fejlantagelse om, at Oracle er ligeså hårdt ramt af den svigtende økonomi, som andre teknologivirksomheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også