MediaWatch

Telestyrelsen udpeger FWA-vindere

Udpegningen sker på et pressemøde hos Telestyrelsen, hvor der vil blive tildelt i alt 7 landsdækkende licenser.

Der har ifølge telestyrelsen været stor interesse for udbudet, hvis formål er at øge konkurrencen på det danske marked for bredbåndsforbindeler til blandt andet Internettet. Telestyrelsen modtog inden tidsfristens udløb den 1. september i år 17 tilbud fra i alt 12 forskellige tilbudsgivere.

På pressemødet præsenteres vinderne af de syv licenser, som efterfølgende vil få lejlighed til at orientere om, hvordan de forventer at udnytte FWA-tilladelserne for eksempel med hensyn til produktudbud med videre, samt til at give deres bud på hvad tilladelserne vil betyde for telemarkedet i Danmark.

Ifølge Telestyrelsen er udstedelsen af FWA-tilladelserne et vigtigt skridt i realiseringen af de politiske mål om at sikre det billigste, mest varierede og bredest mulige udbud af kommunikationsmuligheder til flest mulige brugere gennem en fortsat øget konkurrence i de fysiske adgangsveje til de danske forbrugere.

Samtidig forventes udstedelsen at fremme etableringen af et konkurrencedrevet marked for abonnentforbindelser, der kan håndtere nye og avancerede tjenester og faciliteter, der kræver stor båndbredde og høj transmissionshastighed, samtidig med at der sikres ægte valgfrihed for brugerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs