MediaWatch

IT-erhvervene - en nordisk vækstsektor

Det er en af konklusionerne i publikationen The ICT Sector in the Nordic Countries. Publikationen er udarbejdet af Danmarks Statistik i samarbejde med de øvrige nordiske statistikkontorer.

Undersøgelsen viser bl.a. også, at udenrigshandelen med IT-produkter er voksende, både på import- og eksportsiden. 20 procent af de beskæftigede i de nordiske IT-erhverv findes i Danmark.

I 1998 beskæftigede IT-erhvervene i de nordiske lande tilsammen knapt 450.000 personer, heraf 135.500 i IT-industrien og 312.500 i IT-serviceerhvervene (engroshandel med IT-produkter, telekommunikation samt konsulentvirksomhed).

I Danmark beskæftiger IT-erhvervene 88.000 personer eller 20 procent af de beskæftigede i de nordiske IT-erhverv.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs