MediaWatch

Fujitsu ændrer kurs

En talsmand fra Fujitsu oplyste, at selskabet forventer, at kunne påbegynde salget af de nye servere, der skal indeholde Intel's Itanium processorer, i 2002.

Det japanske selskab tror på, at markedet for store mainframe computer-servere vil vokse i de kommende år, da det kan blive nødvendigt for virksomheder at benytte store servere, for at kunne håndtere den voksende trafik på Internettet, skriver Bloomberg.

Ifølge Fujitsu's talsmand vil selskabet i marts næste år åbne et kunde-support center i Tokyo for kunder, der køber servere med Intels processorer. Iagttagere af IT-markedet forventer, at Fujitsu's kursændring, fra at være en hardwareproducent til også at levere system integrationer til større virksomheder, vil hæve indtjeningen betragteligt.

NEC Corp., der er Fujitsu's største konkurrent i Japan, bekendtgjorde i september, at selskabet og Intel sammen ville udvikle bundkort, der er hovedprintpladen i en computer, der normalt indeholder centralprocessoren.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs