MediaWatch

Tag det roligt med GPRS-lancering

Advarslen kommer fra branchetidsskriftet "Mobile Internet", som peger på, at teleindustrien er ved at begå den samme fejltagelse som i tilfældet med WAP: at der satses på en alt for hurtig lancering af den nye mobilteknologi GPRS.

Faren ved at køre de nye teknologier for hurtigt frem er, at forretnings-modellerne ikke kan følge med. Dermed oplever brugerne, at der lanceres en ny teknologi, som ikke kan bruges til noget. Samtidig er der ifølge "Mobile Internet" risiko for, at flere operatører ikke har betalings-modeller på plads til brug for de tjenester, som GPRS-teknologien danner grundlaget for. Det kan betyde, at operatørerne kan blive tvunget til at bruge faste afgifter i stedet for betaling per forbrug (volumen), som ellers af mange betragtes som en af GPRS-teknologiens store fordele.

Konsulent Jane Daryshire fra det engelske konsulentfirma Chorlelywood Consulting tror imidlertid, at det store problem vil ligge et helt andet sted, nemlig i udsigten til manglende GPRS-mobiltelefoner. Hun forudser således, at de fleste mobiltelefon-producenter først vil have GPRS-telefoner ude på markedet i løbet af efteråret 2001.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs