MediaWatch

IBM investerer gigantbeløb i Linux

Meldingen om IBM's gigantiske Linux satsning blev givet af IBM-chef Lou Gerstner på en IT-konference i New York i går. Med det store beløb vil IBM være den virksomhed, som har investeret flest penge i udvikling og implementering af det gratis-baserede operativsystem, skriver digitoday.no.

Efter Lou Gerstner's tale står det imidlertid ikke helt klart, på hvilken måde det store beløb skal investeres, idet beløbet i virkelighed er stort nok til at opbygge en nyt operativsystem fra bunden af. Det står dog tilsyneladende fast, at en stor del af beløbet skal bruges til at udvikle nye produkter og services til Linux samt til at tilpasse eksisterende produkter og services til Linux.

Ifølge digitoday.no kan de mange penge til Linux desuden fortolkes som et udsagn om, at IBM vil droppe sin egen selvstændige udgave af Unix-operativsystemet, AIX, til fordel for Linux som en åben standard. Blandt andet sagde Gerstner: -Vi er overbevist om, at Linux kan gøre det samme for virksomheds-IT som Internet gjorde for netværk og kommunikation - at skabe en ægte åben alle-til-alle standard.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs