MediaWatch

Krise i Tele DK's schweizer eventyr

Samtidig har Tele Danmark siden opkøbet, der sikrede kontrollen over de to schweiziske teleselskaber Sunrise og Diax, kæmpet med store ledelsesproblemer. Det skriver Børsen.

Tirsdag besluttede Tele Danmark omgående at udstationere den danske topchef, Kim Frimer, 41 år, som administrerende direktør i Schweiz. Ifølge Kim Frimer selv er han sat til , at lave et nyt kombineret selskab, der skal strømlines til at blive den absolutte nummer to i Schweiz. Tele Danmark skal være det selskab, der udenfor enhver diskussion er den vigtigste konkurrent til Swisscom.

Begge de to schweiziske teleselskaber, som Tele Danmark erhvervede en ejerandel i for 23,1 milliard kroner, Sunrise og Diax, er tabsgivende og taber markedsandele på mobilmarkedet. Den tidligere direktør for Tele Danmark i Schweiz, Urs Fischer, har sagt sit job op for at begynde hos den schweiziske IT-koncern Ascom.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs