MediaWatch

SOL ind i UMTS-kamp

SOL har ifølge eget udsagn med vilje hidtil undgået at indgå dyre og forpligtende aftaler med ansøgere til UMTS licenserne i henholdsvis Norge, Sverige og Danmark. Nu har selskabet imidlertid i sidste øjeblik kastet sig ind i kampen om de svenske licenser ved at indgå en intentions-aftale med UMTS-konsortiet Tenora Networks. De fire svenske licenser uddeles på lørdag den 16. december. Det skriver Dagens Næringsliv.

Aftalen med Tenora indebærer ikke nogen økonomiske forpligtelser, men er en hensigtserklæring fra SOL om at ville forhandle netleje-betingelser med Tenora, hvis Tenora tildeles en licens. Ifølge Dagens Næringsliv kan aftalen mellem SOL og Tenora muligvis være med til at øge Tenora's chancer for at få en licens.

Koncernchef for SOL, Birger Steen, henviser til, at SOL har indgået aftalen, fordi Tenora har en meget åben holdning til, hvordan selskabet vil drive sin virksomhed.

I modsætning til de øvrige UMTS-ansøgere vil Tenora ikke selv stå for sluttjenesterne til brugerne, men vil koncentrere sig om at tjene penge ved at leje netkapacitet ud. Med SOL har i alt 10 selskaber udvist interesse for at leje sig ind på Tenora's net.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs