MediaWatch

Ny Internet bank i Danmark

Den nye svenske spiller på det danske kapitalmarked er Föreningssparbanken, som i begyndelsen af det nye år vil introducere Internet banken Firstviewbank i Danmark. Banken skal være en portal for finansielle tjenester og produkter. Ikke kun for bankens egne kunder men for alle interesserede. Det skriver den svenske erhvervsavis Dagens Industri.

Firstviewbank satser ifølge eget udsagn bevidst på at adskille sig fra de øvrige danske Internet banker ved ikke kun at sælge egne produkter men tværtimod fungere som en finansiel portal for andres produkter og tjenester. De samme overvejelser foregår dog ifølge Mediawatch's viden hos flere af de eksisterende Internet banker i Danmark.

Koncernchef for Föreningssparbanken, Birgitta Johansson-Hedberg, fortæller, at Firstviewbank er en bank, som skal fungere som et finansielt varehus, det vil sige en form for "husholdningsbank", der retter sig mod familier. Navnet henviser til, at Firstviewbank skal være banken, som kunderne ser først.

Den danske finansieringsvirksomhed FIH, som Föreningssparbanken købte sidste år, skal udgøre platformen for Firstviewbank.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs