MediaWatch

Nasdaq sluttede over 3000

Det var teknologiaktierne, der blev mandagens klare børsvindere. Med en stigning til omkring 3014 lykkedes det indekset at kravle over de 3000. Det er første gang siden 17. november, skriver Vision.

En række iagttagere af teknologimarkedet henviser til, at markedet tror på, at der snart vil falde en afgørelse om, hvem der bliver den amerikansk præsident, hvilket skulle give sig udslag i et mere stabilt teknologimarked.

Det var dagen, hvor aktierne hos de fleste af de større IT-virksomheder gik op. Således gik verdens førende chipfremstiller, Intel, op med 10 procent, den amerikanske PC-fremstiller Dell gik op med otte procent og softwarefremstilleren Microsoft med 6,7 procent.

Anderledes gik det dog for serverfremstilleren Sun og netgiganten Yahoo. Sun tabte ca. 13 procent på grund af flere analyser der hævder, at efterspørgslen på selskabets produkter falder, og Yahoo er ramt af rygter om problemer med online-annoncering.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs