MediaWatch

Dollaren stiger ved valgafslutning

Dollaren steg 0,9 procent og lå for nylig 0,6 procent point over euroen, hvor euroen faldt til 88,31 cent. Dollaren har dog ikke ændret sig ret meget i forhold til den japanske yen, der lå på 110,91.

Ifølge Kimihiko Tomita, chef for udenlandsk valutasalg i Chase Manhattan Bank, vil dollaren komme sig efter præsidentvalget er ovre. Tomita forventer, at dollaren, hen mod slutningen af ugen, vil stige med 1,5 procent til 87 cent pr. euro, skriver Bloomberg.

Begge præsident kandidaterne kæmper for at få Floridas stemmer, der er afgørende for, hvem der vinder valget. Den 18. december forventes det at være afgjort, hvem der bliver USA's næste præsident. U.S. Suprime Court forventes i dag at dømme til fordel for George Bush, hvilket betyder at han formelt har vundet de omstridte 25 valgmænd og dermed præsidentposten.

Perspektivet i at have Bush som præsident vil yderligere få dollaren til at stige i fremtiden, fordi, analytikere vurderer, at hans politik er mere gavnlig for forretningslivet i USA end Al Gore's. Bush har blandt andet lovet skattenedsættelser, hvilket forventes at øge investeringerne i amerikanske aktier.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs