MediaWatch

Milliardinvestering i fare

Forud for uddelingen af syv FWA-licenser den 18. december arbejder stærke kræfter i Telestyrelsen nu på at forhindre, at Tele Danmark får en af licenserne, skriver Berlingske Tidende. Det skulle være et forsøg på at styrke konkurrencen på tele- og Internet-området, at Telestyrelsen vil forsøge at udelukke Tele Danmark.

Adm. direktør for Tele Danmark Kommunikationsløsninger Peder Andreasen, siger til Berlingske Tidende, at han ikke har de oplysninger, som avisen åbenbart er i besiddelses af, men, hvis det forholder sig, som avisen hævder, har Tele Danmark så bred en række af produkter, at selskabet vil finde alternativer til sine kunder, som kan erstatte FWA.

FWA betyder Fixed Wireless Access og er en trådløs bredbåndsforbindelse med hastigheder op til 326 kbps. I stedet for netforbindelser over det rå kobber, som der kendes med PSTN, ISDN og ADSL, er FWA baseret på 2 bånd (licens af Telestyrelsen) i områderne 3,4 - 3,6 GHz & 24,5 - 26,5 GHz. FWA er således trådløst ligesom mobiltelefonisystemet, med egne enheder monteret på bygninger m.v.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs