MediaWatch

AOL/Time Warner afgørelse nærmer sig

En eventuel afgørelse vedrørende fusionen mellem de to giganter er indtil nu blevet forhalet flere gange af FTC. Senest har den amerikanske kommission undersøgt detaljerne i højhastighedsaftalen mellem Time Warner og USA's næststørste Internet service provider, Earthlink, skriver Financial Times.

Ifølge en kilde tæt på FTC er der ingen klare tegn på, hvad dets afgørelse bliver, og det kan således gå begge veje. Kommissionen har i særdeleshed lagt vægt på, at undersøge risikoen for om de to selskaber i kraft af fusionen vil opnå for store fordele på området for udbud af højhastigheds internetadgang.

Time Warner har for at imødekomme denne betænkelighed lovet, at skabe "åben adgang" til sine kabellinjer for AOL's konkurrenter.

Såfremt FTC vælger at godkende fusionen, skal den stadig godkendes af Federal Communications Commission, FCC. Denne instans har tidligere sagt, at den ikke ønsker at tage stilling, så længe FTC ikke har afgjort sin afgørelse.

Modstandere af fusionen mener i den forbindelse, at det er sandsynligt, at FCC ikke vil tage megen aktion på området.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs